Yhteistyön kulmakivet tienviittana tulevaan

Mitä merkitystä on yhteistyön kulmakivillä? Miten rakennetaan tiimihenkeä?

Yhteistyön kulmakivet on vakioaihe, joka toistuu ohjaamissani tiimivalmennuksissa tämän tästä. Asia on tärkeä ja ansaitsee paikkansa työyhteisön kehittämisessä lähes jokaisessa tiimissä jossakin vaiheessa. Yhteistyön kulmakivet luovat perustaa vuorovaikutuskulttuurin ja yhteistyön kehittämiselle ja ylläpitämiselle.

Yhteistyön kulmakivet -tiimivalmennus

Itse lähden ohjaamaan yhteistyön kulmakivien rakentamista aika usein seuraavasti:

  1. Lähetän pienen ennakkokyselyn työpajaan osallistuville. Hyödynnän sisältöä työpajan suunnittelussa, jotta saan sisällöstä juuri tälle tiimille sopivan.

  2. Ennakkotehtävänä käytän usein viestintätyylin itsearvioita. Tämä auttaa tiimin jäseniä tulemaan tietoiseksi omasta tavasta viestiä ja vuorovaikuttaa eri tilanteissa.

  3. Valmennuksessa syvennymme alkuun viestintätyyleihin ja sen jälkeen arvioimme tiimimme yhteistyön nykytilaa.

  4. Lopuksi rakennamme yhdessä yhteistyön kulmakivet.

Kun yhteistyön periaatteista sovitaan yhdessä, on jatkossa helpompi kehittää tiimin palautekulttuuria: vahvistaa hyvää ja puuttua sellaiseen käytökseen, joka ei vie tiimiä eteenpäin. Yhteistyön kulmakivet toimivat myös tienviittana tulevaan ja ne toimivat pohjana työyhteisön yhteistyö- ja ongelmatilanteissa sekä asiakaskohtaamisissa. Tulevaisuus rakennetaan yhdessä!

Jos koet, että yhteistyön kulmakivien rakentaminen voisi olla ajankohtaista tiimissäsi ja voisin olla avuksi, olethan yhteydessä.

Sujuvan yhteistyön kulmakivet-valmennus