Mikä on johtamisen johtotähtesi?

Pysähtymistä, ajattelua ja rohkeutta vaativa tulevaisuuden käsikirjoittaminen on hieno tapa oman johtamisfilosofian kehittämiseen. Kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään millä arvoilla, mihin suuntaan ja mihin tavoitteisiin haluaa joukkojaan johdattaa. Kun oma näkemys tulevaisuudesta kirkastuu, jaksaa kärsivällisemmin viedä myös muutoksia eteenpäin esimiehenä. Samalla voi luottaa, että käytännön kehittämiskeinot ja yksityiskohdat tulevat yhdessä luotua johdettavien kanssa.

Read More
Coaching – vain yksi kysymys voi olla merkittävä alku uuteen

Tämä keväinen päivä on omistettu coachingille, onhan kansainvälinen coaching viikko.  Kunnioitan viikkoa parilla pro-bono coachigilla. Lisäksi päätin kertoa blogini lukijoille, miten minä päädyin ammatillisen coachingin pariin.

Suosittelen coachingia erityisesti työelämän murros- ja muutoskohtiin. Coaching voi olla apu myös silloin, kun koet jotakin puuttuvan työstäsi, mutta et vielä hahmota, mitä se voisi olla. Vaikka en anna coachina valmiita vastauksia asiakkaalleni, voin kuitenkin auttaa vaikuttavan vuorovaikutuksen keinoin. Parhaimmillaan vain yksi kysymys voi olla merkittävä alku uuteen.

Read More
Terveyden innovaattoreita kouluttavan Eeva Kiurun kolme vinkkiä itsensä johtamiseen

Aloitan johtamisen eri teemoja käsittelevän blogisarjani itsensä johtamisesta.

Eeva Kiuru on terveys- ja hyvinvointialan innovaattori, kouluttaja ja valmentaja, joka perusti yrityksensä Health Innovation Academyn viitisen vuotta sitten.

Haastattelin Eevaa itsensä johtamisesta, joka on tärkeä perusta yrittäjän hyvinvoinnille, onnistumiselle ja taloudelliselle menestymiselle. Haastattelu lopussa Eeva antaa kolme vinkkiä itsensä johtamiseen asiantuntijayrittäjänä.

Read More
Työelämä muuttuu, niin minäkin

Vuosi 2019 ja ensimmäinen blogi uusille nettisivuille. Jatkuvia kumppanuuksia, uusia asiakkaita ja arvokkaita työkavereita. Olen jälleen uuden edessä, niin kuin meistä useimmat.

Seitsemän ja puoli vuotta kehittäjänä ja valmentajana ovat olleet antoisia. Yrittäjän kuoppaisilla poluilla olen kohdannut ala- ja ylämäkiä, lyönyt päätä seinään ja lasketellut eteenpäin myötätuulen kantaessa. Seurannut työmaailman muutoksia ja yrittänyt ennakoida oman osaamiseni kehittämistarpeita. Huikea matka, jonka kokonaissaldo on reilusti plussalla.

Read More
Hoida homma - ja minähän hoidan!

Kuten tiedämme, johtaminen on vaativaa, mutta parhaimmillaan kovin innostavaa työtä. Esimies kantaa vastuuta töiden sujumisesta, työntekijöiden jaksamisesta ja ilmapiiristä. Tavoitteiden lisäksi on hyvä varmistaa, että ryhmällä on riittävästi osaamista ja suotuisa asenne jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen. Mahdollistava esimies valmentaa yksilöitä ja auttaa heitä kokemaan merkityksellisyyttä työssään. Lopputulemana on yksilöiden ja organisaation onnistuminen ja hyvinvointi.

Read More
Terhi Vesterinen
Valmentava johtaminen todeksi?

Valmentava johtajuus tai valmentava ote esimiestyössä on ollut pinnalla suomalaisten työpaikkojen kehittämisessä viime vuosina. Alkujaan Yhdysvalloista Suomeen rantautuneella ohjausfilosofialla tavoitellaan sekä yksilön että organisaation menestymistä. Valmentavan johtamisen tarkoituksena ei kuitenkaan ole, että valmennettavat juoksisivat kovempaa ja maksimoisivat tehokkuuden.

Read More
Terhi Vesterinen