Lukemattomia tapoja onnistua tai epäonnistua johtamisessa

Kuten tiedämme, bisnestä voi tehdä monella tavalla hyvin tai huonosti. Sama koskee kaikkea ihmissuhdetyötä: ei ole olemassa yhtä ja ainoaa tapaa toimia ja tehdä hyvä tai huono vaikutus kahden tai useamman ihmisen välillä.

Johtaminen, kuten loppujen lopuksi bisneskin, on pitkälti viestintää ja vuorovaikutusta. Kun oma persoonasi on yksi tärkeimmistä työkaluistasi, on ehdottaman tärkeää, että pysähdyt miettimään sen kuntoa ja käyttöä säännöllisesti.

Oma tapa kehittyä hyvästä erinomaiseksi

Johtamiskeskusteluissa pohdimme tämän tästä, mitkä piirteet tekevät hyvästä johtajasta erinomaisen. Usein nostamme esille sellaisia ominaisuuksia, kuten luotettava, tasapuolinen, avoin ja kannustava. Kieltämättä ne tukevat ihmissuhteiden luomista ja syventämistä sekä tätä kautta vaikuttavaa johtamista.

Lukuisat eri johtamistutkimukset eivät kuitenkaan ole aukottomasti pystyneet osoittamaan toteen, mitkä ovat hyvän johtajan luonteenpiirteet. Jos muistelet omia kokemuksiasi erilaisista esihenkilöistäsi, huomaat, että he kaikki ovat olleet erilaisia, vaikka varmasti voit löytää myös heitä yhdistäviä piirteitä.

On selvää, että johtamistyötä voi tehdä lukuisalla tavalla hyvin tai huonosti. Jokaiselle löytyy oma tapa toimia tavoitteiden suuntaisesti. On myös hyvä huomata, että kyseessä on ennemminkin kehittymismatka kuin määränpää. Bisneksessä, johtamisessa tai missään ihmissuhdetyössä emme ole koskaan täysin perillä. Siltikin sinun on hyvä kirkastaa oma johtotähtesi, jonka avulla voit arvioida itseäsi ja oppimaasi, onnistumisiasi ja kasvutavoitteitasi.

 

Haasta itsesi matkalle, jota et tee yksin

Ulkopuolisen on vaikea sanoa, mikä on persoonaasi sopiva ammatillinen tapa toimia. Sinun on löydettävä se itse. Haasta siis itsesi jatkuvalle kehittymismatkalle. Saat apua löytöretkellesi keskustelemalla, kuuntelemalla, pyytämällä palautetta, olemalla avoin toisten ajatuksille ja tutkimalla kohtaamiasi tilanteita uteliaasti. Tarkkaile ja havainnoi, mitä tapahtuu kun sinä tapaat henkilöstöä, asiakkaita tai kollegoita. Ole myös utelias kuulemaan, mitä sinusta puhutaan.

Yksinäisyys ei ole johtamistyössä oletusarvo, jonka kanssa vain täytyy elää. Anna ihmisten tutustua sinuun ja panosta ihmissuhteiden luomiseen ja ylläpitoon. On myös mahtavaa, jos saat tueksesi ajattelukumppanin kollegastasi, esihenkilöstäsi tai vaikkapa ulkopuolisesta coachista tai mentorista. Lähde uteliaasti tutkimaan itseäsi ja tapaasi tehdä vaikuttavaa johtamistyötä yhdessä ihmisten, yrityksesi valtavan potentiaalin, kanssa.

Löydä sinun tapasi onnistua johtamisessa ja bisneksessä!