Kansainvälisen asiakaspalvelun ammattilainen Yulia Louckx: Me valitsimme Suomen ja Oulun!

Yulia Louckx on Belgiasta Suomeen muuttanut kansainvälisten asiakassuhteiden ja asiakaspalvelun ammattilainen. Aloitimme yhteistyön Yulian kanssa alkukesästä 2020, kun pääsin hänen mentorikseen osana Oulun yliopiston koordinoimaa Kielen avulla osalliseksi -hanketta. Oli ilo jatkaa hankkeessa vapaaehtoisena mentorina aikaisempien myönteisten kokemusten siivittämänä.

Mikä sai Yulian jättämään hyvän työn ja turvallisen elämän Belgiassa? Minkä takia hän päätyi juuri Ouluun perheensä kanssa?

Askeleet kansainväliselle uralle

Yulia muutti vuonna 2011 ensimmäisen kerran Suomeen Venäjän Karjalasta. Kansainvälisen liiketoiminnan ammattikorkeakouluopinnot Mikkelissä johtivat Erasmus -opiskelijavaihtoon Belgian Antverpeniin, silloisen opiskelukaverin, nykyisen aviomiehen Wardin innoittamana. Belgian vaihdon lopputulemana syntyi myös Yulian opintojen lopputyö aiheesta “Recommendations for the distribution strategy in changing market environment”. Työssään Yulia analysoi Venäjän markkinoita ja antoi suositukset jakelustrategiaan belgialaiselle pienpanimolle.

Belgiassa kului lopulta kuusi vuotta, Yulia meni naimisiin ja tuli äidiksi. Hän työskenteli myös lähes viiden vuoden ajan kansainvälisen vakuutus- ja finanssialan yrityksen Cignan monipuolisissa asiakaspalvelu- ja asiantuntijatehtävissä. Vaihteleva työ antoi mahdollisuuden paitsi oman asiantuntemuksen ja kielitaidon hyödyntämiseen, myös jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen. Yulia puhuu äidinkielensä venäjän lisäksi sujuvaa englantia, hollantia sekä hyvää suomea.

Yhteinen unelma johti takaisin Suomeen

Vaikka elämä Belgiassa oli monellakin mittapuulla katsottuna hyvää, unelma Suomesta ei jättänyt perhettä rauhaan. Niinpä Yulia, Ward sekä pikkuinen Elias tekivät rohkean päätöksen, jota moni ei ymmärtänyt. Louckxit kuitenkin tiesivät, mitä he tahtoivat: puhtaan luonnon, neljä vuodenaikaa, empaattisia ihmisiä ja modernin työelämän. Suomi pystyi tarjoamaan tämän kaiken. He myös halusivat asettautua tarpeeksi suureen kaupunkiin ja miettivät vaihtoehtoina Oulua, Tamperetta ja Jyväskylää.

Marraskuusta 2019 lähtien perhe on asunut Oulussa, riittävän isossa, kylmässä ja merellisessä kaupungissa. IT-alalla backend-kehittäjänä työskentelevä Ward löysi työpaikan nopeasti ja Yulia opiskelee suomen kieltä ja etsii työtä aktiivisesti.

Luotettava ja monitaitoinen ammattilainen

Mentoroinnin aikana olen saanut tutustua luotettavaan, ystävälliseen ja toimeen tarttuvaan asiakaspalvelun ammattilaiseen. Myös Yulian aiempi esimies on kanssani samoilla linjoilla:

“Yulia has been able to carry out the tasks with great success, thanks to her analytical mind, thorough approach and empathy. She has good attention to detail, with a continuous focus on delivering. Yulia has demonstrated that she can work in international environment and assist people from very different backgrounds.”

Olemme pohtineet Yulian kanssa erilaisia työmahdollisuuksia. Esimerkiksi erilaiset kansainvälisen asiakaspalvelun, myynnin ja markkinoinnin tuen, logistiikan tai matkailun tehtävät kiinnostavat Yuliaa erityisesti. Toki rohkeana ja asiakaslähtöisenä henkilönä hän on valmis tarttumaan muihinkin mahdollisuuksiin esimerkiksi kansainvälisen osto- tai projektitoiminnan parissa.

Yulia uskoo, että “less is more except for love”. Vähemmän on enemmän. Elämässä tärkeintä ei ole materia vaan keskittyminen hetkeen ja niihin asioihin, jotka ovat itselle merkityksellisiä.

Mielenkiinnolla odotan, mihin vievätkään Yulian seuraavat askeleet työelämässä. Ehkäpä työhön, jota voi rakastaa ja jossa voi toteuttaa omaa kutsumustaan kansainvälisenä ammattilaisena?

Kiitos yhteistyöstä Yulia - olen iloinen, että valitsit juuri Suomen ja Oulun!

Yulia Louckx international customer service specialist.png

Yulia Louckx

Kansainvälisen asiakaspalvelun ja asiakassuhteiden ammattilainen

Tradenomi

Sujuva kielitaito: englanti, venäjä, hollanti, suomi

Työskennellyt mm. kansainvälisellä vakuutussektorilla

Toteutti unelmansa ja muutti Belgiasta Ouluun

Harrastaa murtomaahiihtoa, luistelua, käsitöitä ja palapelejä

Motto: “Less is more except for love”