My story - kirkastumispiste ja oikea reittivalinta

Minulta kysellään aina silloin tällöin tarinaa yritykseni nimen ja logon takana. Vastaan yleensä aika nopeasti, että haluan viestiä niiden kautta filosofiaani: työelämässäkin asiat kirkastuvat ennemmin tai myöhemmin. Ongelmiin löytyy lopulta ratkaisuja ja tavoitteisiin päästään joskus pitkänkin oppimisprosessin kautta.

SolPoint, kirkastumispiste

Kun olin perustamassa yritystäni vuonna 2011, mietin pitkään sille sopivaa nimeä. Jo tuolloin minulle oli tärkeää rohkaista ihmisiä ja organisaatioita eteenpäin, sillä mielestäni työelämä tarvitsee soihdunkantajia. Monista vaihtoehdoista valitsin SolPointin, jonka ajattelin kuvaavan paitsi aurinkoenergiaa, ennen kaikkea kirkastumispistettä. Näin vuosien jälkeen ymmärrän, kuinka tärkeänä johtotähtenä tuo ajatus SolPointista kirkastumispisteenä onkaan ollut minulle ammatillisesti. Business coachina ja valmentajana yksi tärkeimmästä tehtävistäni on auttaa ihmisiä, työntekijöitä, tiimejä ja organisaatioita oivaltamaan keinoja edetä kohti itselle tärkeitä tavoitteita. Roolini on toki myös tukea, kannustaa ja haastaa eteenpäin sekä antaa ammattitaitoni käyttöön.

Labyrintti - oikea reitti löytyy kyllä

Labyrintteihin liittyy historian valossa monenlaista symboliikkaa. Esihistoriallisella ajalla labyrinttien on arveltu olleen pahojen henkien ansoja tai rituaalitanssien polkuja. Keskiajalla labyrintit ovat kuvastaneet Jumalan luo johtavaa polkua, jonka alkupisteenä on syntymä. Tässä ajassa labyrintin ajatellaan usein olevan yksikäsitteinen, helppokulkuinen kulkureitti. Labyrintit ovat myös suosittuja elementtejä peleissä.

Kotini läheisyydessä olevan koulun pihalta löytyy alla olevassa kuvassa näkyvä labyrintti. Se pysäytti miettimään omaa suhdettani labyrintteihin. Yritykseni logossa näkyvä labyrintti kuvaa omaa kehittämisfilosofiaani: esteiden ja usein kuoppaistenkin polkujen kautta oikea reitti kirkastuu kyllä. Kyse on oppimisesta sekä ihmisenä kehittymisestä ja vahvistumisesta.

Missiona sosiaalinen hyvinvointi

SolPoint ja sitä kuvaava labyrinttilogo toimivat tienviittoinani vieläkin. Mukaan on tullut myös yhdessä kollegani Mariannen kanssa perustama Taitava Liideri™ -valmennuspalvelu, jonka avulla haluamme viedä työelämän digioppimisen uudelle tasolle. Lyhyet digitaaliset oppimispyrähdykset työpäivän lomassa sekä niitä tukevat webinaarit tai coachingprosessit auttavat jokaista meistä löytämään oman polkumme työelämässä. Haluamme tehdä työtä koko työyhteisön kanssa, sillä sosiaalista hyvinvointia rakennetaan yhdessä. Tässä päivässä ja uudessa ajassa jokainen meistä ansaitsee hyvän johtamis- ja työkaverikokemuksen. Kirjoitamme Taitava Liideri™ tarinaa ketterästi kokeillen ja oppien. Tässäkin työssä jatkuva reflektointi työkaverin kanssa on osoittautunut kullan arvoiseksi. Pitkän yksinyrittäjyyden jälkeen on ollut ilo olla jälleen osa taitavaa tiimiä pian jo parin vuoden ajan.

Millaista tulevaisuutta sinä haluat kirjoittaa itsellesi, tiimillesi tai työkavereillesi?