Coaching – vain yksi kysymys voi olla merkittävä alku uuteen

Tämä keväinen päivä on omistettu coachingille, onhan kansainvälinen coaching viikko.  Kunnioitan viikkoa parilla pro-bono coachigilla. Lisäksi päätin kertoa blogini lukijoille, miten minä päädyin ammatillisen coachingin pariin.

Kymmenisen vuotta sitten olin työurallani risteyskohdassa. Mietin tosissani tulevaisuuttani ja sen eri mahdollisuuksia. Takanani oli jo mukavasti työvuosia, kokemusta bisneksestä, esimiestyöstä ja kehittämisestä.  Vaikka kaipasin uutta, en osannut selkeästi määrittää, mihin suuntaan lähtisin etenemään. Tuttu ja turvallinen pitivät minua myös kiinni vanhassa.

Lopulta päädyin ostamaan itselleni coachausta. Puolen vuoden aikana pohdin itseäni, työtäni ja elämääni eri näkökohdista ammattilaisen avulla. Ymmärsin lopulta, että jos en tietoisesti ota vastuuta tulevaisuudestani, jään helposti koneiston rattaisiin. Prosessi johti irtisanoutumiseen sekä oman yrityksen perustamiseen.

Perustin yritykseni vuonna 2011 ja aloitin samalla ensimmäiset coaching-opinnot. Samalla ymmärsin, että valmentava ote on itselleni luontainen toimintatyyli. Opintojen jälkeen pääsin tekemään uracoachausta, jota olen tehnyt näihin päiviin saakka. Samalla kun olen nähnyt huikeita kasvutarinoita, olen myös konkreettisesti kokenut, kuinka ulkopuolisen ammattilaisen apu voi olla hyvinkin ratkaiseva tekijä, kun mietitään ja tehdään niinkin merkittävää asiaa, kuin uraa, koskevia valintoja.

Olen myös jatkanut coaching-opintojani mm. Business Coaching Institutessa. Certified Business Coach® -opintojen jälkeen olen viimeistelemässä Certified Business Coach Master® -koulutusta. Nämä kokonaisuudet ovat antaneet minulle vaaditun pohjan ICF:n (International Coaching Federation) sertifiointiin, joka kertoo coachingin ammattimaisuudesta sekä työkokemuksesta. Olen myös vahvasti sitoutunut ICF:n eettisiin ohjeisiin ja kehitän coaching-taitojani aktiivisesti.

Tänään business coaching on yksi tärkeä osa työtäni. Coachaan asiantuntijoita, esimiehiä, ryhmiä ja tiimejä. Tavoitteet ovat aina asiakaslähtöisiä ja minun tehtäväni on auttaa asiakastani kasvun ja kehityksen tielle. Tämä perustuu paitsi ammatilliseen otteeseen, myös aitoon sitoutumiseeni asiakkaaseeni ja hänen tavoitteisiinsa. Vaikka asiakas on oman elämänsä paras asiantuntija ja vastaa omasta kehittymisestään, minun tehtäväni on auttaa häntä ajattelemaan, oppimaan ja ottamaan vastuuta. On myös kovasti palkitsevaa opettaa coaching-taitoja esimerkiksi esimiehille.

Suosittelen business coachingia erityisesti työelämän murros- ja muutoskohtiin. Coaching voi olla apu myös silloin, kun koet jotakin puuttuvan työstäsi, mutta et vielä hahmota, mitä se voisi olla. Vaikka en anna coachina valmiita vastauksia asiakkaalleni, voin kuitenkin auttaa vaikuttavan vuorovaikutuksen keinoin. Parhaimmillaan vain yksi kysymys voi olla merkittävä alku uuteen.