Design Inspiksen Miia Törmänen: Olla kiireettömästi luova. Tehdä laatu edellä.

Mainostoimistoyrittäjä, toimitusjohtaja Miia Törmänen on kiehtova sekoitus kuvataitelijaa ja suunnitteluosaamista. Rohkeus tarttua uusiin mahdollisuuksiin sekä sinnikkyys kulkea eteenpäin kuoppaisillakin poluilla johti Miian lopulta sinne, minne hänen ei koskaan pitänyt päätyä, mainostoimistoyrittäjäksi Design Inspikseen.

Joimme Miian kanssa kahvit ja samalla kuulostelin hänen ajatuksiaan johtamisesta.

Taiteilijasta mainostoimistoyrittäjäksi

Miia Törmänen on monipuolinen mainostoimistoalan ja graafisen suunnittelun ammattilainen. Taiteen maisterina ja kuvataitelijana Miia on tehnyt värikkään uran esimerkiksi koulutussektorilla ja eri projekteissa.

”Jo opintojeni aikana opin hyödyntämään teknologiaa ja muotoiluajattelua suunnittelutyössä. Valmistumisen jälkeen pääsin mukaan moniin mielenkiintoisiin projekteihin ja näin konkreettisesti esimerkiksi jatkuvan
vuoropuhelun tärkeyden ihmisen ja teknologian välillä.”

Mainostoimistoyrittäjäksi Miia päätyi kaikkea muuta kuin suunnitellusti:

”Jossain vaiheessa siirryin tekemään vahvemmin graafista suunnittelua eri projekteissa. Pieni huoli työn riittävyydestä ajoi minut kokeilemaan samalla myös tuntiperusteista laskutustyötä veljeni yrityksen kautta. Pikkuhiljaa työt lisääntyivät ja perustin oman toiminimen, palkkasin ensimmäiset työntekijät ja yhtäkkiä olinkin jo osakeyhtiön omistaja ja toimitusjohtaja

Hyvässä porukassa, hyvällä energialla

Tänään Design Inspis on luovan alan asiantuntijoista koostuva työyhteisö, josta Miia on erityisen kiitollinen.

”Palkkasin heti vuonna 2017 Inkan graafiseksi suunnittelijaksi ja Annan tekstisuunnittelijaksi. Tämän jälkeen työyhteisöömme on tullut mukaan vielä Veera, Antero, Terhi ja Inka. Meillä on mahtava tiimi ja itselleni on erityisen tärkeää, että jokainen saa olla ylpeä siitä työstä, mitä tekee.”

Miia haluaa antaa myös jokaiselle inspisläiselle mahdollisuuden löytää ja hyödyntää omia vahvuuksia.

 ”Pyrin siihen, että johtamiseni lähtee arvostuksesta. Haluan lähtökohtaisesti antaa vapautta ja luottaa, vaikka joissakin asioissa voin olla hyvinkin tarkka. Pidän myös tärkeänä, että laatua ei menetetä liiallisen työmäärän seurauksena.”

Kokonaisvaltainen näkemys brändin rakentamisesta

Design Inspis on erityisesti graafiseen suunnitteluun keskittynyt mainostoimisto, jolla on vahva näkemys visuaalisuuden voimasta. Kokonaisvaltainen brändin kehittäminen perustuu asiakasymmärrykseen, jonka taustalla on syvällistä hiljaista tietoa:

”On mahtava myydä meidän loistavien osaajien osaamista, minkä asiakas voi nähdä kykynä ymmärtää asiakkaan identiteettiä ja toiveita. Meidän pitää pystyä unohtamaan omat mieltymyksemme, sillä tärkeintä on keskittyä siihen, mikä tuo asiakkaalle eniten lisäarvoa. Edistämme asiakkaan tunnistettavuutta, olipa sitten kyse markkinointimateriaaleista tai viestinnän eri keinoista ja kanavista.”

Inspisläisten kyvykkyys on näkynyt esimerkiksi mittavissa julkishallinnon tai kolmannen sektorin projekteissa. Toisaalta myös pienemmät työt, kuten nettisivujen rakentaminen tai mainosmateriaalien päivitys, ovat tärkeä osa asiakaslähtöisesti joustavaa palvelutarjontaa.

Itsensä johtamisen kovat konstit

Yrittäjä, graafinen suunnittelija, esimies, vaimo ja neljän lapsen äiti – coctail, jossa on aika monta liikkuvaa osaa. Vaikka Törmäsen perheessä arjen vastuu jakaantuu äidin, isän ja isovanhempien kesken, yrittäjän jaksaminen ja itsensä johtaminen vaatii jatkuvaa huomiota:

”Minun piti ottaa kovat konstit käyttöön. Pyrin laittamaan joka ilta yhdeksään mennessä nukkumaan. Jos työt ovat vielä tuolloin kesken, ne saavat odottaa seuraavaan päivään. Pyrin siihen, että saan aikaa myös itselleni: Käyn tanssimassa ja omistan yhden kesäviikon taidegrafiikalle. Olen myös mukana Oulunsalon yrittäjien hallituksessa sekä yrittäjätoiminnassa muutoinkin.

Tulevaisuudessa Miia haluaa keskittyä vaikuttavan asiakastyön, kannattavan liiketoiminnan ja hyvän työyhteisön kehittämiseen.

“Tämä maailma on hurmaantunut liiaksi vauhdista. Haluaisin antaa sekä asiakkaillemme, henkilöstöllemme että itselleni aikaa pohtia ja kommentoida töitämme rauhassa. Olla kiireettömästi luova. Tehdä laatu edellä.”

Blogitekstin kuvat Miia Törmäsestä: Jenina Bomström, Design Inspis

Blogitekstin kuvat Miia Törmäsestä: Jenina Bomström, Design Inspis