Työelämä muuttuu, niin minäkin

terhi-vesterinen-blogi-1.jpg

Vuosi 2019 ja ensimmäinen blogi uusille nettisivuille. Jatkuvia kumppanuuksia, uusia asiakkaita ja arvokkaita työkavereita. Olen jälleen uuden edessä, niin kuin meistä useimmat.

Seitsemän ja puoli vuotta kehittäjänä ja valmentajana ovat olleet antoisia. Yrittäjän kuoppaisilla poluilla olen kohdannut ala- ja ylämäkiä, lyönyt päätä seinään ja lasketellut eteenpäin myötätuulen kantaessa. Seurannut työmaailman muutoksia ja yrittänyt ennakoida oman osaamiseni kehittämistarpeita. Huikea matka, jonka kokonaissaldo on reilusti plussalla.

Perustin yritykseni vuonna 2011 laman kynnyksellä. Silloinen esimieheni kehotti minua harkitsemaan vielä loikkaani, kun ilmoitin irtisanoutumisestani. Näin jälkikäteen ajateltuna hyppy yrittäjäksi oli tosi rohkea. Aloitin tyhjästä, tukenani kokemukseni, visioni paremmasta työelämästä, pienet säästöt ja mieheni sekä muutaman ystäväni suuri sydän.

Kuten yrittäjyyden alkutaipaleella useasti käy, kirjoitin ensimmäisille nettisivuilleni varsin laajan palvelutarjonnan. Kokeilin monenmoista, opin itsestäni ja tein luopumista. Vuosien saatossa ja kokemuksen kasvaessa itsetuntemukseni on vahvistunut ja olen rajannut palveluitani siihen, missä koen itselläni olevan eniten annettavaa: johtamisen kehittämiseen. Yhdistän työssäni ihmiset ja asiat. Saan yhteistyön toimimaan, strategian elämään ja prosessit sujumaan. Kuljen rinnalla muutoksessa: valmennan, koulutan ja sparraan eteenpäin.

Vuodet ovat osoittaneet minulle luotettavien asiakassuhteiden merkityksen. Olen saanut tehdä yhteistyötä suomalaisen työelämän huippukehittäjien kanssa. Useimmat asiakkaistani ovat alansa edelläkävijöitä ja rohkeita toimintansa uudistajia. Sellaisia, jotka ymmärtävät jatkuvan kehittymisen tärkeyden liiketoimintansa näkökulmasta. Olen myös kovin onnekas siitä, että varsin monen asiakkaan kanssa yhteistyö on kehittynyt johtamisen kehittämisen kumppanuudeksi. Yhteistyö on helppoa, kun tunnen asiakkaani liiketoimintaa ja toimintakulttuuria.

Tänään olen entistäkin vahvemmin johtamisen kumppani. Autan johtoryhmiä, esimiehiä ja asiantuntijoita onnistumaan johtamisessa jatkuvan muutoksen keskellä. Vaikka työelämän kehittämisessä puhumme paljon itseohjautuvista organisaatoista, tilausta on edelleen esimiestyön kehittämiselle. Ja miksipä ei olisi, sillä esimiehen ja työntekijän välinen suhde on mielestäni edelleen työelämän tärkein ihmissuhde, jonka toimivuudessa tai toimimattomuudessa on kauaskantoiset seuraukset. Itsensä johtamisen puolesta haluan myös puhua työurien muuttuessa pirstaleisiksi ja projektiluontoisiksi. Tulevaisuudessa jokainen meistä on yhä vahvemmin oman onnensa seppä, joka vastaa omasta työstään ja oman osaamisensa kehittämisestä.

Tervetuloa uusille sivuilleni. Jatkan täällä bloggaamista ja tarinoin työelämästä ja näkemyksistäni johtamisen kehittäjänä. Pienen alkupalan ajatuksistani saat muuten Ifin Tulevaisuuden työ -trendikatsauksesta, jossa minunkin oli ilo olla mukana.

Insipiroivia työpäviä ja ollaan kuulolla!

Terhi